user_mobilelogo

In 1990 op de winnertentoonstelling in Amsterdam zag mijn man (Pe Verstappen) voor de eerste keer een Rhodesian Ridgeback. Hij vond het een hele aardige hond, maar was toch nog niet meteen verkocht.

Nadat hij hier en daar wat informatie had gevraagd en enkele tentoonstellingen had bezocht, was het toch onze hond geworden. We hebben ruim 1 jaar rondgezocht waar we onze ridgeback wilden kopen, want als er nu een kwam, moest hij dan ook wel heel speciaal zijn, omdat we inmiddels helemaal gek waren van tentoonstellingen.

 

Onze eerste Rhodesian Ridgeback

Bij toeval hoorden we dat Jockular Juba & Makaranga Famous Chaka pups kregen. Dit leek ons heel interessant. Op 29-2-1992 werden de pups geboren en in april 1992 hadden we onze eerste Rhodesian Ridgeback (Jockular Jinja) in huis. Al snel bleek dat Jinja flink wat tentoonstellingskwaliteiten in zich had. In '93 werd ze europees jeugdkampioen. Ook kreeg ze de junior braboprijs en niet te vergeten de winner titel '93. In '95 werd ze derde beste in show op de clubmatch van K.C. de Peel en op de wereldkampioenschappen in Brussel haalde ze het reservekampioenschap. In '96 werd ze tweede in de rasgroep in Antwerpen.

Inmiddels was ze Nederlands, Belgisch en Luxemburgs kampioen. Helaas hebben we te vroeg van onze Jinja afscheid moeten nemen. Ze leed aan een vorm van longkanker. Ze werd bijna 8 jaar. We zullen haar nooit vergeten, op ons visitekaartje blijft ze voortbestaan.

 

Kennel Mswati's

In 1994 hebben we onze kennelnaam Mswati's aangevraagd, want we wilden dolgraag met deze mooie honden verder gaan. de naam Mswati's is afgeleid van een koning in Afrika die Mswati heette, wat we ooit in een documentaire hebben gezien. De betekenis van deze naam hebben we echter nooit gevonden.

 

De 7e Generatie

Inmiddels hebben we de 7e generatie al in huis. Mwanamoetapa (Boebes), Ned. & Int. kampioen, zijn zus Gwanda Ned. Lux. & Int. kampioen en Giambo waren "kinderen" van Jinja. Momenteel staat het showen van onze honden op een laag pitje, maar van tijd tot tijd laten we onze honden nog wel eens zien. We zullen nu onze kennel voortzetten met nakomelingen van Jockular Jinja en Jockular Inyangani (Judy). Zij waren de grondleggers van onze Mswati's kennel.

 

 

Contact gegevens

Kennel Mswati's

Pe & Christie Verstappen

Donk 35

5768 XM  Meijel

T: +31 (0)77 466 3263

E:

 

Like ons op Facebook

Laatste nieuws

Proclaimer

Staan er fouten of onvolledige informatie op deze website?

We doen er alles aan deze site actueel, volledig en juist te houden. Mocht u toch een fout zien of ontbreekt er naar uw idee informatie? Wij stellen uw reactie op prijs en doen ons best deze site hiermee te verbeteren. U kunt reageren via het digitale formulier voor meldingen en ideeën.